footprints
Host a Local Talk
About Us
Contact Us
Home
Class Calendar
Donation Page
DC Teacher's Sign-in

 

 

 

 


Overzicht

"Ons doel is om dit leven levend te verlaten, om bewust te sterven.”

The Greatest Journey - New CD

The ‘Greatest Journey’ is een gratis dienst die gewijd is aan het helpen van mensen om bewust te sterven. Dit betekent dat wij ernaar zoeken om het bewustzijn intact te houden tot en met de reis naar de dood en het hiernamaals. Deze dienst is bedoeld voor alle personen die betrokken zijn bij het stervensproces: de stervende zelf, familieleden en vrienden. Het biedt een boodschap van hoop omdat het mogelijk is om waardigheid en vrede terug te brengen in het stervensproces, en het leert ons hoe dat te doen met makkelijk te volgen stappen.

In de westerse wereld herinneren wij ons niet vaak meer hoe we waardig kunnen sterven. Wij verplaatsen de stervenden naar ziekenhuizen waar de dood als een ‘ziekte’ wordt gezien en waar er buitengewone maatregelen genomen worden om het leven koste wat kost te verlengen. Families weten niet hoe het sterven van een dierbare af te ronden. Veel mensen sterven vol angst, met onopgeloste kwesties, zonder de woorden ‘ik hou van jou’ en ‘ik vergeef je’ te hebben uitgesproken, woorden die zo helend kunnen zijn voor henzelf en voor hun families. We hebben geprobeerd de dood onzichtbaar te maken, denkende dat als we het maar lang genoeg ontkennen, het wel weg zal gaan.

De boodschap van ‘The Greatest Journey’ is dat we genadevol bij het levenseinde kunnen aankomen. Het doel is om de persoon die de reis voorbij de dood gaat maken bij te staan zodat dat gebeurt op een vredige manier, gevuld met licht.

De grote dodenriten zoals die door diverse sjamanistische tradities worden beoefend helpen ons om te begrijpen welke psychologische en emotionele afsluiting nodig is. Ze geven specifieke stappen aan om verzoening en heelwording te brengen aan zowel de dierbaren en aan de stervende persoon. Een lijst van hulpbronnen/middelen is toegevoegd om iedereen te helpen om zich medisch, emotioneel en spiritueel voor te bereiden.

Een essentieel onderdeel van dit programma zijn vrijwilligers die beschikbaar zijn om — per telefoon of e-mail — de stervende en/of familie te begeleiden door het stervensproces.

Dying Consciously Teacher's LOGIN